Oskar Blog
Schimbați linkul!
Egyed Ufó Zoltán    2012-01-08  [0 com.] >>>
Concurs proiecte fotografice
Egyed Ufó Zoltán    2011-10-26  [0 com.] >>>
Back
Egyed Ufó Zoltán    2011-10-20  [2 com.] >>>
Diploma și breasla
Egyed Ufó Zoltán    2011-05-16  [0 com.] >>>
Aprobări în scris și model releaseuri
Egyed Ufó Zoltán    2011-05-04  [8 com.] >>>
Tudor Platon exmatriculat
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-29  [49 com.] >>>
Un loc nu este un subiect
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-18  [3 com.] >>>
Talentul sau munca contează?
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-07  [7 com.] >>>
Carnavalul de la Veneția
Egyed Ufó Zoltán    2011-03-22  [1 com.] >>>
De ce ai murit, Vivian Maier?
Egyed Ufó Zoltán    2011-03-18  [24 com.] >>>


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 44

Back


Nu, n-am murit. Doar că a fost vară, am fost plecat mult în excursii, am fost ocupat cu multe treburi gospodărești, de la albine prin găini pînă la grădină. Ne-am construit baia, am făcut podeaua la mansardă. Cea mai mare noutate e că am renunțat la mașină. Din februarie. Doar eu, muierea încă nu. Să vedem cum mă descurc fără ea iarna, sînt foarte curios. Momentan încă am speranțe că o să reușesc să mă țin de plan și să trec total la bicicletă. Am patru remorci, una pentru copil, alta pentru cumpărături și transportat apă, ori bagaje cînd mergem la drum lung, plus încă două remorci pentru transportat materiale de construcții, pînă la 4m lungime. Acum mi-am cumpărat un trike, o tricicletă mai neobișnuită, cu care sper să mă lase poliția să circul iarna pe drum alunecos. Toată distracția asta cu bicicletele și remorcile mi-a încetinit viața, mi-a luat mult timp (de aia n-am avut timp să scriu pe blog :), dar mi-a luat și vreo zece kile din greutate. Acum că ziua devine din ce în ce mai scurtă, promit că o să mă dau mai puțin cu bicla, și o să scriu mai mult.

Alte noutăți: Tudor nu doar că a reușit să dea cu succes bacul, a reușit și să intre al doilea la imagine la UNATC. În plus a mai și făcut o serie frumoasă pentru școală, cu apicultori în pastoral. O să vedeți seria în curînd în galerie.

Weekendul trecut ne-am întîlnit cu școala Oskar la soacra lui Gherase, lîngă Timișoara. Ca de obicei, ne-am uitat la poze, ne-am certat serios, și am fost și la un ștrand termal în satul vecin.


Toate fotografiile de domnul profesor Gicu Șerban

Domnul profesor Gicanu a realizat și o fotografie cum Tudor îmi dă mie niște bani. Această fotografie, ușor regizată, este realizată cu dedicație specială unor colegi care ni-s dragi, ca de exemplu RaduSigheti@blogulDinuLazăr sau Florin din Craiova, cunoscut mai ales ca Criticul Foto. Acești oameni ni-s simpatici, pentru că scriu despre noi fără să citească despre noi, și au impresia că sîntem un curs gen Dalles, unde pui jos banii și iei o diplomă. Florin de exemplu chiar acum publică o telenovelă despre noi, ajunsă la episodul 31, un serial cu așa de multe fire paralele, de nici noi, cei implicați, nu le înțelegem. Serialului însă îi dă o unitate limbajul frumos ales, de intelectual oltean, plus inserția autorială, contînd din faptul că actorul din rolul principal în fiecare episod este însăși autorul. De ce tocmai telenovelă? Pentru că Florin este om de televiziune, și la televizor sînt la modă telenovelele. Ca totul să aibă un gust compact de telenovelă, în fotografia de mai jos am introdus elemente de suferință umană.Pentru cei interesați dorim să precizăm că grădinița este în continuare fără taxă, detalii găsiți aici.

© Egyed Ufó Zoltán
2011-10-20

 

Galerie
   Un revelion >>>
   Gospodarul izolat >>>

Linkuri recomandate
   Un bun exemplu despre ce mai poate >>>
   Petruț Călinescu a docume >>>

Fotografie
   Despre subiect >>>
   Despre subiect în fotografie >>>


Dragos Bora (2011-10-21 12:01:48)
"Acum mi-am cumpărat un trike,... ... ... zece kile din greutate."

Poza, non verba!

Ciprian Ciocan (2011-10-21 18:26:55)
Acu ca ai redeschis aceasta cutie a Pandorei a fotografiei romaneşti, trebuie să suporţi consecinţele.

Această şcoală de spăgari, pe lîngă că are profesori care înca mai cred că se poate descoperi apă fâlfâind o crenguţă, mult mai tare mi se pare ca sunt profesori care fac poze si după aia apar şi în ele. Fără trepied, deci total paranormal.

Cât depre criticul foto, cred că iar ai dat-o-n bară, am început să-l citesc de ceva vreme şi trebuie să-ţi zic că e imposibil să fie cine crezi tu. Cultura fotografică şi spiritul ascuţit al criticului nu au nicio legătură cu acel fotograf specializat in tema clar-obscurului.


Pentru a putea inscrie comentarii pe Oskar este necesara autentificarea.