Oskar Blog
Schimbați linkul!
Egyed Ufó Zoltán    2012-01-08  [0 com.] >>>
Concurs proiecte fotografice
Egyed Ufó Zoltán    2011-10-26  [0 com.] >>>
Back
Egyed Ufó Zoltán    2011-10-20  [2 com.] >>>
Diploma și breasla
Egyed Ufó Zoltán    2011-05-16  [0 com.] >>>
Aprobări în scris și model releaseuri
Egyed Ufó Zoltán    2011-05-04  [8 com.] >>>
Tudor Platon exmatriculat
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-29  [49 com.] >>>
Un loc nu este un subiect
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-18  [3 com.] >>>
Talentul sau munca contează?
Egyed Ufó Zoltán    2011-04-07  [7 com.] >>>
Carnavalul de la Veneția
Egyed Ufó Zoltán    2011-03-22  [1 com.] >>>
De ce ai murit, Vivian Maier?
Egyed Ufó Zoltán    2011-03-18  [24 com.] >>>


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 44

Tudor Platon exmatriculat


Colegul nostru Tudor Platon a fost exmatriculat împreună cu cinci alți colegi, din cauza unui proiect realizat pentru Școala de Fotografie Documentară Oskar.

Vă prezint povestea așa cum am văzut-o, am trăit-o eu.

În data de 4 decembrie Tudor s-a înscris ca ucenic în școala noastră, adică în Grădinița de Fotografie Documentară Oskar, și a primit ca temă de casă să facă un subiect din viața lui zilnică. El a ales ca titlu ”Elev în clasa a XII-a”. Aici trebuie să menționez că Tudor este (adică a fost) elev în clasa a doisprezecea în Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, și a realizat proiectul în clasa lui, în școala lui. În data de 7 martie am primit de la el proiectul cap-coadă și pe 14 martie l-am pus pe situl școlii, în galerie. Pe 22 martie Tudor m-a rugat să scot pozele din galerie pentru că are probleme la școală. Le-am scos, adică proiectul a dispărut de pe net. Au trecut două săptămîni în liniște, părea că apele s-au liniștit, dar într-o zi de vineri m-a sunat Tudor să mă anunțe că a fost exmatriculat împreună cu alți cinci colegi care apăreau în poze. Au urmat săptămîni de negocieri, discuții cu profesorii, cu diriginta, cu doamna director, cu doamna inspector și cu colegii dați afară plus părinții lor, pînă cînd într-o bună zi consiliul profesoral a decis definitiv că cei șase trebuie să părăsească școala. S-au și transferat instant la altă școală, dar au urmat șantaje și șantaje, cum că n-o să li se semneze transferul dacă nu semnează că aceste imagini n-o să apară nicăieri niciodată. Acum transferurile s-au terminat și copiii se pregătesc de bac.

Ce spun cei de la școală și ce spune Tudor? Școala spune că nu-i adevărat ce se vede în imagini, totul a fost regizat. Tudor spune că ce se vede în poze e realitatea zilnică. Din 24 de imagini cîte are proiectul, trei sînt mai supărătoare. În prima poză incriminată un băiat se uită la ora de informatică la o fată pe net (fata este îmbrăcată). În cea de a doua cîțiva copii fumează în subsolul școlii, iar în cea de a treia cîțiva elevi joacă cărți pe catedră, după ore. Acestea sînt cele mai criticate trei imagini ale seriei. Nu știu ce mă face să cred că aceste fenomene chiar există și n-au fost inventate de Tudor. La noi în școală se fuma, și nu cred că există școală în țara asta unde nu se fumează pe ascuns. La ora de informatică ne uitam și noi la poze pe net, și nu doar la femei îmbrăcate. În clasa a doisprezecea noi nu rămîneam după ore să jucăm cărți, pentru că jucam în timpul orelor. Am fost elev la cel mai bine cotat liceu al județului, vă spun asta înainte să-mi spuneți că vorbesc de cazuri superizolate care într-un liceu prestigios ca al lui Tudor nu pot să existe. Eu personal cred că Tudor a pozat fenomene care chiar există, doar că profesorii lui trăiesc acum o criză de ipocrizie.

Ce mai spune școala? Spune că Tudor n-avea acordul conducerii și al profesorilor ca să fotografieze. Tudor spune că a cerut voie de la profesori, și a și primit acordul lor, verbal. Numai că acum nu poate să dovedească nimic, neavînd semnături. Iar profesorii n-au coloana vertebrală destul de bine dezvoltată ca să-și recunoască cuvîntul dat. Părerea mea personală este că Tudor a avut acordul profesorilor în majoritatea cazurilor, pentru că din poze se vede că n-a lucrat pe furiș, și din experiență spun că nu poți să faci poze cu un aparat reflex într-o clasă fără să se audă zgomotul declanșatorului.

Și ce mai spune școala? Școala mai spune că Tudor și ceilalți copii au adus prejudicii imaginii școlii. Nu prin faptul că s-au realizat acele imagini, ci prin faptul că ele au fost puse pe net. Aici trebuie să le dau dreptate profesorilor ipocriți, fără să uit să precizez că ei au adus prejudicii și mai mari imaginii școlii, dîndu-și afară elevii cu două luni înainte de bacalaureat, împingînd astfel subiectul pe prima pagină a ziarelor.

Ca să fiu sincer, pe mine nu mă deranjează așa de tare că l-au dat afară pe Tudor. El e un caracter destul de puternic ca să pășească mai departe cu capul sus, și consider că a primit aproape gratis o lecție foarte bună despre ipocrizie, cel mai mare dușman al fotografiei documentare. Cred că această lecție îl va ajuta mult în viață. Însă ce mă doare foarte tare este că cinci copii inocenți au fost implicați într-un scandal fără rost, cu două luni înainte de bacalaureat, și probabil au îmbătrînit într-o lună cît alții în cîțiva ani. Ca profesor pot să spun că mă doare incredibil de tare să văd că există colegi profesori care își sancționează discipolii pentru că grăiesc adevăr. Mor cînd văd că sistemul educațional din țara noastră este construită pe relații, pe lingușeli și pe ipocrizie.

Aș dori să nu mai aud de asemenea cazuri. De aceea vă rog să popularizați cît mai mult cazul lui Tudor, să învețe lumea din el. Dacă aveți nevoie de detalii suplimentare, puteți să sunați la următoarele numere:
0725215752 - Tudor Platon, victima
0745398240 - Georgeta Luminița Vîrlan, inspector școlar general, doamna cunoaște foarte bine toate detaliile problemei
0743210298 - Egyed Ufó Zoltán, responsabilul școlii de fotografie documentară Oskar

Vă rog, ajutați-ne în lupta împotriva ipocriziei!


Update:
Știrea difuzată de Antena 3 o puteți vedea aici.
EVZ tratează problema astfel.
Gândul tratează problema mai în detaliu și reușește să facă cel mai bine documentat material de pînă acum.
Adevărul din Piatra Neamț tratează și el problema aici.
Adevărul publică povestea aici.
Fundația Dinu Patriciu cere socoteală liceului aici.
RealitateaMedia scrie așa.
TVR este cam dezinformat, după Bin Laden si o știre cu drogați din Iași ne spune că Tudor a lucrat la un film de ficțiune, după care urmează o știre despre libertatea presei. Telejurnalul de dimineață puteți să-l vedeți aici.
Consiliul Județean intră în discuție prin Adevărul de Seară.
Directoarea își dă demisia, scrie tot Adevărul de Seară.
Directoarea își dă demisia și în Adevărul de zi, chiar în Ziua Libertății de Expresie.
Directoarea își dă demisia și în RealitateaMedia, în timp ce Tudor spune că se simte bine la noua școală.
Gândul analizează mai în detaliu problema demisiei.
Tudor e premiat de către AMP în Adevărul.
Fotografa.ro publică un articol echilibrat.

Bloguri care tratează problema:
Gicu Șerban
Luiza Puiu
Alexandru Zaharia
Codruța Marinescu
Cristian Ștefănescu
Ioana Filipaș
Petru Stratulat
Gelu Lupaș
Laurențiu
Anonim deștept
Andreea Lăcătuș
Alex Nechita
Octavian Tibar
Causes
Spuneșitu
Ariel Constantinof


Am să încerc să vă țin la curent cu noutățile care apar în acest caz.

© Egyed Ufó Zoltán
2011-04-29

 

Galerie
   Un revelion >>>
   Gospodarul izolat >>>

Linkuri recomandate
   Un bun exemplu despre ce mai poate >>>
   Petruț Călinescu a docume >>>

Fotografie
   Despre subiect >>>
   Despre subiect în fotografie >>>


Ioana Filipas (2011-04-30 00:59:25)
Îmi pare tare rău să aud asta. Am citit întregul articol de pe site și e foarte urât ceea ce i s-a întâmplat lui Tudor. Nu e vorba aici de cât e el de puternic și de capabil să treacă peste asta, e vorba că mai avea un pic până la bac.
Și da, dacă e până acolo, asta se face în licee. De trei ani am terminat și eu și credeți-mă pe cuvânt că așa e. Și la noi se fuma în draci, se jucau cărți în ore și în pauze, și noi intram pe toate dubioșeniile de site-uri. Deși normal că nu aveam voie.
Hai să fim serioși. Exmatriculezi 6 oameni și te prefaci că restul îs puri și neatinși, și i-o pervertit ăștialalți.
http://ioanafilipas.blogspot.com

Catalin I. Nicolae (2011-04-30 04:02:12)
Foarte trist ce ne spui aici Ufo.
Nu imi vine sa cred ca pot exista asemenea idioti.
Isi merita soarta acesti asa-zisi profesori.
O sa popularizez si eu cazul cum pot.
Imi aduc aminte de fotografiile lui Tudor, si nu era nici macar una care sa justifice asemenea masuri coercitive.
Inutil sa mai spun cate tampenii faceam si se faceau cand eram in liceu....

Radu Iordache (2011-04-30 09:02:04)
Eterna chestie romaneasca: "La noi nu exista asa ceva, totul e trucat".
Asa a procedat si Ceausescu cu SIDA sau cu copii abandonati si s-a vazut care au fost consecintele.
Ipocrizia e simbol national.

Alexandru Dragos (2011-04-30 10:36:01)
niste ipocriti!

Lucian Stanescu (2011-04-30 11:29:07)
Incredibil. Lecția de viață învățată îi va face pe toți să plece urgent la studii în străinătate. Dacă vreunul vrea în Belgia poate sta la mine.

Luiza Puiu (2011-04-30 11:33:37)
Nu pot sa cred asa ceva! Sper ca Tudor sa reuseasca sa transforme lovitura asta in energie si sa continue sa fotografieze la fel de sincer si frumos. Am fost foarte impresionata de proiectul lui. M.a facut sa regret ca nu am pozat si eu in liceu aceste aspecte. Nu am realizat atunci ca sunt trecatoare, ca va veni o zi cand nu voi mai sta in fiecare zi in banca aia.

Interesant este de observat ca vazand proiectul lui, nu a fost nici un moment esential in CARE liceu au fost facute pozele. Puteau fi facute la fel de bine in orice liceu din tara, in orice liceu din Europa. De abia acum cand reprezentantii liceului se agita reusesc sa isi strice intr-adevar imaginea. Si partea buna e ca elevii de clasa 8-a vor hotari singuri daca vor sa invete in acest liceu cu regim dictatorial sau daca prefera o scoala in care le sunt sustinute proiectele!

Tudor, iti tin pumnii la bac!

Luiza Puiu (2011-04-30 11:39:04)
da, daca vreunul vrea in Viena, contact me :)

Vik Eftimie (2011-04-30 13:26:13)
Ca de obicei. Nu este nimic adevarat, totul este o facatura a unor golani fara respect, elevii din ziua de azi nu mai au nici un pic de respect fata de invatamant samd. Mi-e scarba! Mi-e scarba de invatamantul romanesc cu lingaii si lasii lui, mi-e scarba de invatatorii si profesorii care de abia au luat nota de trecere la titularizare si acum au pretentii. Rusine!!!!!!!

Diana Iacomir (2011-04-30 16:45:58)
Ei bine, nu ma mira sa aud asta. Am 21 de ani, sunt studenta la facultatea de film si sunt pasionata de fotografie din liceu. Stiu ce inseamna sa nu iti fie apreciata arta sau viziunea. Stiu ce inseamna sa ai de a face cu ipocriti si mai ales stiu ce inseamna invatamantul in romania. Daca profesorii de la acel liceu vor citi asta, sper din suflet sa isi aduca aminte de ce s-au apucat de predat. Sper la un invatamant in care sa nu avem de-a face cu profesori care te obliga sa le cumperi culegerile ca altfel nu te trec clasa, sper sa scapam de profesorii care nu inteleg ca nu trebuie sa facem meditatii cu ei ca sa putem sa trecem la cursurile lor, ar mai trebui sa inteleaga ca nu era vorba despre imaginea scolii. Era un document care arata realitatea. pffffffff....ma enerveaza taranii romani, comunisti care nu apreciaza arta si nu inteleg cat de greu e sa fi artist in romania. intotdeauna m-am luptat pt corectitudinea de la clasa...sunt o persoana care vrea dreptate si nu are frica. il admir pe tudor si chiar nu cred ca o exmatriculare o sa il opreasca. tudor, daca vrei sa faci ceva....pleaca din romania. du-te la viena. te ajuta luiza puiu. sunt sigura ca sunt un milion de oameni care ar sari sa te ajute. nu te da batut lupta pentru arta ta si pentru ceea ce reprezinti tu de fapt.

Bogdan Mesesan (2011-04-30 21:44:15)
Ca suntem consternati, ca sistemul e invechit, ca e nedreptate intr-o lume care se trateaza de cancer cu plasturi cu care isi acopera "bubele" ne-am prins toti, nu trebuie confirmat de fiecare - ar fi bine ca macar sa incercam sa ne gandim la o solutie, odata problema identificata. Postarile pe bloguri sunt o modalitate iar comentariile ar trebui sa prezinte solutii, nu sa tot reambaleze un mod de comunicare. Eu nu am nici o solutie, fiindca nu vad abandonarea prin exil o alternativa.

Bogdan Mesesan (2011-04-30 21:46:36)
Cand am zis bube am vrut sa ma refer la modalitatile organismului de a ne arata ca suntem bolnavi, de fapt - ca sa nu se interpreteze altfel.

Bogdan Panait (2011-04-30 21:55:52)
E decizia directorului. Dar nu mai exista directori, ci un fel de administratori, numiti toti, dar absolut toti pe criterii politice si adusi, de obicei, de la alte scoli. Iar exmatricularea a fost cu siguranta o decizie de partid. De obicei, directorul si-i selecteaza atent pe cei cu limba mai moale si mai usor neabraziva. Asa incat se ajunge sa decida singur. Ma mir ca toti sariti la gatul profesorilor. Si in tagma lor exista lingai, prosti si handicapati mintal, dar nu este asta regula. Asa ca, daca vreti sa luptati sau sa va revoltati, stiti pe cine aveti de batut. Poate chiar pe voi insiva. M-am gandit de la inceput ca pe Tudor or sa-l dea probabil afara; e tanar si probabil ca se va descurca in viata. Dar nu profesorii aia pe care-i incriminati cu totii l-au dat afara. E un semnal de alarma, dar in alta directie. Nu va alegeti gresit dusmanul.

Egyed Ufó Zoltán (2011-04-30 22:43:43)
Mă distrează sfaturile de genul: pentru arta ta trebuie neapărat să emigrezi. În primul rînd nu vorbim de artă, ci de fotografie documentară, iar în al doilea rînd în vest mi s-a interzis pozatul mult mai des ca acasă. Din experiența mea (e adevărat că n-am 21 de ani, și nici artist nu sînt) pot să spun că nicăieri nu-i mai frumoasă viața ca acasă.

Egyed Ufó Zoltán (2011-04-30 22:53:34)
Bogdan, decizia n-a fost doar a directoarei. Sentinta a fost dată de consiliul profesoral, iar cel mai aprig critic al lui Tudor a fost chiar diriginta sa. Poți să-i vezi pe profesori în filmuletul de la linkul de mai jos.
http://www.antena3.ro/romania/un-elev-din-piatra-neamt-a-fost-exmatriculat-pentru-obiectivism-123994.html

Bogdan Panait (2011-04-30 23:48:06)
Ufo, crede-ma ca nu-i nimic nou sub soare. La fel se intampla si pe aici. Daca vrei sa mergi mai departe, pariez pe cea mai mare cota urmatoarele: diriginta e si ea membra PDL, are salariu de merit si poate risca o restructurare dar incearca sa elimine acest risc, e foarte buna prietena cu directoarea care e si ea membra PDl sau a fost numita in functie dubios, membrii consiliului de administratie sunt in cea mai mare parte din gasca directoarei iar reprezentatul elevilor din acelasi consiliu e santajat sau un bou. Directorii adjuncti au fost schimbati din functie odata cu d-na directoare, iar aceasta e acolo prin delegatie sau a candidat singura pe post. Ne prindem in pariu? Fostul director adjunct probabil poate sa confirme. Il cauti tu?

Bogdan Panait (2011-04-30 23:50:23)
A, si ia sa vedem daca nu cumva cele mai dure restructurari nu sunt la catedra de Info?

Paula Musat (2011-05-01 09:57:21)
Ca organizator al unui anonim curs de fotografie documentara, poate n-ar fi rau sa-ti inveti discipolii ca "arta" are limitele ei, astfel incat nu poti sa intri unde vrei tu cu aparatul si sa faci poze in documente, pe sub fuste, etc. Ca pozele surprind sau nu o parte a realitatii, asta nu prea e relevant, pt ca tot o parte a realitatii este sa mergi la buda, dar din fericire nimeni n-a imortalizat momentul "de glorie" in vreun proiect. Lectia pe care a invatat-o pustiul nu e gratuita deloc, plateste si el pretul celebritatii de cartier, usor de obtinut, platesc si profesorii care au tinut ca scoala lor sa fie una in care Regulamentul nu este doar o hartie pe perete, sau Legea educatiei nu este doar un proiect de dezbateri.
@Bogdan Panait: daca vrei sa mergi si mai departe poti sa iei in calcul urmatoarea varianta: PDL-ul de fapt a inscenat totul, poate i-a si implantat ideea proiectului in cap unui pusti si acum grilele de gradatie de merit (ca salariul pe care-l pomenesti tu nu mai exista) prevad ca tb ca un profesor sa aiba minim 3 elevi exmatriculati ca sa poata candida. Numai o minte bolnava vede in aplicarea unei legi si a Regulamentului o razbunare sau un act de mare vitejie al profesorilor; este o actiune normala si cam atat, dar asa-s discutiile de la coltul gardului...mai de dragul....gustului...
Ipocrit si pervers este domn' elev care se foloseste de un colegiu intreg, care scuipa pe tot ce au investit in el zeci de profesori pentru a-si atinge un scop meschin si marunt; si mai vinovati decat elevul sunt jalnicii adulti care-l sustin si nu-l invata sa stea in picioare in fata unei societati; unora le place sa priveasca lumea de jos, da mai bine in poza.

Bogdan Panait (2011-05-01 10:18:40)
Deci toata lumea voteaza. Poate castigi, la urmatoarele alegeri, o bicicleta.

Dragos Bora (2011-05-01 10:18:48)
"... profesorii care au tinut ca scoala lor sa fie una in care Regulamentul nu este doar o hartie pe perete ..."

Mie-mi place că, in primul rand, au fost drastic sanctionati profesorii care, prin nesupravegherea elevilor (jocul de carti in ora) si neimplicarea in educatia lor (fumatul) s.a.m.d. au renuntat ca scoala lor sa fie una in care Regulamentul nu este doar o hartie pe perete. Am auzit ca respectivii profesori au fost surghiuniti pe la alte scoli.

Apoi imi place ca l-au premiat pe omul ala care a aratat lucrurile rele din sistem. Care lucruri rele sint acum cunoscute pot sa fie indreptate.

Cainele meu a simtit cutremurul de azi dimineata.
Si dupa ce l-a simtit s-a intors pe partea cealalta si s-a culcat la loc.

Gicu Şerban (2011-05-01 10:49:51)
Ma declar oficial un "adult jalnic si ipocrit" care il invata pe Tudor sa nu "stea in picioare" in fata societatii.

pace

Paula Musat (2011-05-01 11:15:44)
@Dragos Bora: jocul de carti nu se desfasura in timpul orelor, profesorii nu sunt caini de paza ai zecilor de sali din scoala; Intamplator, lucrurile rele din sistem aratate de pusti sunt savarsite chiar de el si colegii lui, dar parintii lor trebuie sa fie mandri de valorile insuflate in cei 7 ani de acasa.
@Gicu: succes, am auzit ca sobolanii din canale sunt cei mai rezistenti; valoarea si idealurile unora ii pot obliga sa stea in genunchi.


Bogdan Mesesan (2011-05-01 12:15:51)
Am putea duce discutia spre reintroducerea uniformelor? Spre segregarea scolilor pe sexe poate si spre Calul Balan?

Dragos Bora (2011-05-01 12:29:11)
Copilul a strigat "Imparatul e gol!". Ce a urmat, se stie. De aia tarile nordice sint unde sint.

Tovarasa Paula, am vazut niste fotografii regulamentare din Coreea de Nord. Erau foarte frumoase, ceea ce va doresc si dumneavoastra!

Dragos Bora (2011-05-01 12:48:16)
"parintii lor trebuie sa fie mandri de valorile insuflate in cei 7 ani de acasa."
---

"Adevarul" (editia locala, Piatra Neamt):

„Tatăl meu avea această pasiune în tinereţe şi acum patru ani a cumpărat o cameră digitală. Atunci am spus că vreau şi eu să încerc să văd cum e să fotografiezi. Mi-a plăcut şi mi-am dorit să încerc mai mult“, îşi aminteşte Tudor.
http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Neamt-_PORTRET-_Tudor_Platon_priveste_lumea_din_spatele_obiectivului_0_353964800.html

---

E clar, parintele respectiv tre' sa fie mandru de valorile insuflate.
Numa' ca scoala a inteles: "Sa vii cu tac'tu tuns la scoala!"


Egyed Ufó Zoltán (2011-05-01 18:39:15)
Paula,

Valorile în care credem, tu și eu, se pare că sînt diferite. Ai mai multă vocație pentru jignit decît pentru munca de profesor.

Cursul anonim despre care vorbești este o școală care dureză 7 ani. Este anonim pentru că punem accentul pe muncă și nu pe promovare. Nu este o școală clasică, unde cîțiva profesori stau la catedră și dictează elevilor, ci un grup de oameni buni, unde învățăm unul de la celălalt, ca să fim și mai buni. Pot să te asigur că toți cei 13 oameni implicați în școală, ca studenți și ca profesori, sînt niște oameni speciali, care au primit în dar mult bun simț, umor, și sinceritate. Acestea sînt valorile pe care încercăm să le învățăm în acestă școală, nu avem o programă școlară impusă de minister.

Te invit să ne urmărești în continuare activitatea pe această pagină, poate te va ajuta să devii un om mai bun.

Egyed Ufó Zoltán (2011-05-01 18:44:30)
Bogdan, poate că ai dreptate la partea cu politica, nu pot să te contrazic. Cu sau fără politică, tot mi se pare de prost gust să dai afară niște copii ca să demonstrezi cît de tare ești tu ca profesor sau membru de partid.

carmen obreja (2011-05-02 00:00:01)
hmm,
indignarea e un foarte bun aparat de cîntarire a umbrelor. daca fotografiezi "oameni" afli:
cu cît e mai groasa pata de întuneric,
cu atît "ne enervam" mai tare pe fotograful bagacios si ordinar.
prefer p-aia care se dau rotunzi cu cît de mare e umbra lor.

Daniel Stefanescu (2011-05-02 15:15:47)
Trist, foarte trist. Si cand te gandesti ca dascalii sunt cei care trebuie sa-i invete pe tineri care sunt adevaratele valori.

Imi pare teribil de rau pentru cele intamplate. Mai nou si Gandul a scris despre aceasta poveste. Eu zic sa citim ce cometarii sunt si p'acolo (117 in mai putin de 24h)

Exista si un sondaj care spune asa:
REZULTATE Cum apreciaţi decizia liceului de a-l exmatricula pe elevul Platon?
Este corectă, elevul a denigrat imaginea şcolii (1,96% - 35 voturi)

Este greşită, elevul a arătat realitatea din şcolile româneşti (93,77% - 1672 voturi)

Elevul trebuia să primească o pedeapsă mai blândă (4,26% - 76 voturi)

http://www.gandul.info/news/cum-a-fost-exmatriculat-elevul-platon-dintr-a-xii-a-pentru-ca-a-fotografiat-si-a-publicat-imagini-din-viata-liceului-profesorii-au-considerat-scandaloasa-aceasta-galerie-foto-8213146

codruta marinescu (2011-05-02 20:58:10)
Am scris si eu pe blogul meu. Am postat si pe facebook. Am avut reactii numeroase. Presa locala a primit de la liceu informatia ca n-ar fi fost vorba despre fotografii, ci despre un filmulet documentar care ar fi trebuit sa aiba ca subiect viata intr-un liceu virtual si care ar fi folosit fara acordul institutiei insemnele acesteia. Curaj copiilor, putere parintilor, rusine profesorilor!
http://www.codrutamarinescu.wordpress.com

Sabina Ulubeanu (2011-05-03 00:59:37)
uf, morala: trebuia acord scris. traim intr-o lume prea ciudata ca sa nu fie necesar.
imi pare rau de elevi, sper sa rada candva de toata intamplarea si sa isi ia bacul cu bine.

vasile dorolti (2011-05-03 07:38:37)
Ca fost elev (premiant,sef de clasa si de UTC)exmatriculat,ma declar si eu ca Gicu.Sper ca Tudor sa ramina cu "sechele" minime dupa aceasta delicata tentativa de strivire.Sistemul pare acelasi,populat majoritar de cercopiteci.Recunosc,sunt profund subiectiv.

Ciprian Hord (2011-05-03 07:46:54)
Imi pare rau pentru Tudor si colegii lui ca au ajuns intr-o asemenea situatie, dar sunt convins ca lucrurile se vor aseza in normalitate si isi vor trece bacul cu bine. Mie, fotografiile cu pricina, mi s-au parut a fi destul de cumintele, fata de realitatea pe care o cunosc eu. Chiar doream sa-i spun lui Tudor ca putea fi un pic mai incisiv :) Imi pare rau ca s-a ajuns la acest "scandal" mediatic, sper ca macar acum sa deschida ochii cei implicati in exmatricularea elevilor, sa vada ce greseala mare au facut. Curaj Tudor! In cel mai rau caz, un an de stat pe tusa nu-i asa rau, timp berechet pentru fotografie :)

vasile dorolti (2011-05-03 08:18:17)
Normalitate !!!!!vast program!!!Si de altfel toata chestia asta nu e un mare bluff?????..pentru ca,iata:Exact acuma la TVR1!!!!!! !,la STIRI !!!!!!!!,se afirma ca Tudor este autorul unui film de FICTIUNE!!!!!!!!care "denatureaza"realitatile,denigreaza,si etc....Reportajul nu s-a mai transmis,ca le-a sarit banda din video.......Deci Ufo,e documentar sau fictiune?A fost sau n-a fost?Sigur a murit Eugen Ionescu?

Ioana Filipas (2011-05-05 17:05:13)
TVR-ul a dat-o in bara rau de tot cu materialul asta. ”TVR este cam dezinformat” e cam cea mai eleganta exprimare pe care o puteai avea. Am vazut materialul si am ramas afis. Iti dai seama ca si Tudor, in sincron, vorbeste despre fotografie, si astia ii zic „regizorul” si vorbesc despre un film de fictiune?

Tudor Platon (2011-05-05 17:32:47)
Va multumesc la toti ca ati fost si sunteti alaturi de mine!

Cosmin Bumbut (2011-05-06 11:30:38)
Ma bucur ca Paula stie ce e arta. Pot deja sa ghicesc ce are pe pereti acasa doar dupa ce-a scris mai sus. Semnez tot un "adult jalnic si ipocrit" care nu vrea ca baiatul sau sa stea in pozitie de drepti in fata societatii. Cosmin Bumbut.
http://www.bumbutz.ro

Daniel Stefanescu (2011-05-06 23:55:34)
Aflu acum ca profesorii isi dau si ei cu parerea pe forumuri "specializate":
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=142494

"Cata ipocrizie! Pe youtube apar zilnic filmulete cu toate porcariile din lume intamplate in ore (poate va mai amintiti filmuletul postat aici, cu eleva de-a IX a parca, sau a X a, care il masturba pe colegul de banca in timpul orei?! Pe mine m-a marcat pe veci:)) iar cand un elev face un proiect interesant si printre 24 de poze apar si vreo 3 "compromitatoare"(ooo, da, ce compromitator: cativa elevi fumeaza la subsol, unul se uita probabil pe facebook in ora de info si altii raman dupa ore sa joace o carte!) elevii sunt pusi la zid si exmatriculati."
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=142494

Daniel Stefanescu (2011-05-07 00:06:13)
si mai avem si asta:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SIlTiwpKZ70#at=94

Laszlo-Tibor Olah (2011-05-10 23:32:28)
vreau sa ma inscriu si eu in clubul: "adult jalnic si ipocrit"
http://laszlo-tibor.blogspot.com/

Dragos Bora (2011-05-24 12:49:04)
Poliţie morală într-un liceu din Iaşi
http://vilo13.blogspot.com/2011/05/politie-morala-intr-un-liceu-din-iasi.html

Ipocrizia profesorală - dreptul de a spune "da să trăiţi!"
http://vilo13.blogspot.com/2011/05/ipocrizia-profesorala-dreptul-de-spune.html
http://vilo13.blogspot.com/2011/05/politie-morala-intr-un-liceu-din-iasi.html

Gabriela Timaru (2011-06-08 17:57:42)
Aş vrea, dacă se poate, să vedeţi şi celelalte poze (că acelea nu pot fi numite fotografii) din seria lui Platon. Veţi judeca singuri, ca nişte profesionişti, dacă sunt imagini regizate sau nu. Poate o să vi se pară cel puţin ciudat să vedeţi în jur de 30 de poze făcute din diferite unghiuri, de pe bănci, de pe mese, celor care fumau şi jucau cărţi, poze pe care voi le consideraţi nişte instantanee. Poate că Platon ar trebui să vă spună şi ce pedeapsă a primit colegul lui, pe care l-a pozat în faţa biroului directorului, poate ar trebui să vă spună şi că poza cu fetele la bar era făcută după ore, poate ar fi fost normal să verificaţi dacă individul ăsta minte, în loc să-l credeţi orbeşte. Şi, poate că atunci nu v-aţi mai fi grăbit să-l premiaţi pe "marele fotograf" care şi-a băgat colegii în butoiul cu probleme şi apoi le-a întors spatele.

Dacă tot sunteţi profesionişti, poate că ar trebui să mai verificaţi şi ce e în spatele obiectivului, nu doar în faţă.
Numai bine!

Dragos Bora (2011-06-10 09:36:35)
Educaţia românească - veşnica pomenire!
[...] Ministerul ar trebui mai întâi să se ocupe de beţivii din ograda proprie şi abia mai apoi de elevi care sunt şi la propriu şi la figurat "mici copii" pe lângă puroiul din corpurile profesorale. [...]
http://vilo13.blogspot.com/2011/06/educatia-romaneasca-vesnica-pomenire.html

Dragos Bora (2011-06-16 12:24:48)
Pas în doi la toaleta şcolii
http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Pas_in_doi_la_toaleta_scolii_0_499750594.html

"Istoria WC-ului buclucaş de la Vîrlezi a început în 2006, atunci când primarul de la vremea respectivă - Vasile Radu - îi aproba soţiei, Georgeta, - pe atunci directorul şcolii - suma de aproape 70.000 de lei noi pentru investiţii: forarea unui puţ în curtea şcolii, montarea unei fose septice şi construirea unui WC pentru profesori.

Ceea ce trebuia să fie o toaletă modernă, demnă de o şcoală europeană, a ajuns o investiţie de mai mare râsul: cadrele didactice din Vîrlezi au parte de WC-uri fără perete despărţitor. „Eroarea“ de la şcoala din Galaţi a fost dată de graba cu care s-a făcut recepţia lucrărilor. Primarul de atunci a văzut aberaţia, dar a închis ochii şi a lăsat closetele „open-space“. [...]"
---
Oare-au exmatriculat-o?
---

Supliment de vacanta:
---
Scandal sexual la un liceu din Şimian/ Elevii au descoperit o filmare porno în care apare profesoara de matematică
http://www.adevarul.ro/locale/turnu-severin/Scandal-Simian-Elevii-profesoara-matematica_0_499750210.htmlBogdan Mesesan (2011-06-16 13:45:42)
Domnule Dragos Bora, dar ceva cu bătăi si palme peste bot, nu aveti? Astea cu toalete si pornache de la Motru parca sunt din moda anului trecut.
http://youtu.be/P9Ig6mm8CEg

Dragos Bora (2011-06-16 14:02:18)
Ba da, am, cum sa nu, dar mi-e teama sa le spun. Nu de alta, dar mi-e teama sa nu fie sanctionate exemplar cadrele didactice dovedit vinovate.

Ca sa nu spuneti ca bat campii, luati un aperitiv:
http://www.ziaruldegarda.ro/2011/03/17-profesori-de-la-liceul-economic-sunt-urmariti-penal/

Dragos Bora (2011-06-17 10:05:57)
Hai că s-a băgat marfă proaspătă:

"Conducerile celor doua scoli si Inspectoratul scolar judetean isi paseaza raspunderea, afirmand ca vinovati in acest caz sunt parintii copilului:

Un elev de gimnaziu din Bacau a fost inscris, simultan, in acest an scolar, la doua scoli si in clase de varsta diferite, fara ca nimeni sa se sesizeze si sa ia vreo masura, intr-un caz fara precedent inregistrat in invatamantul bacauan, relateaza Agerpres. Cristinel Gabriel S. a fost declarat repetent al clasei a V-a la scoala "Alexandru cel Bun" din municipiu si a absovit clasa a VI-a la scoala din localitatea Luncani, in comuna Margineni, la marginea vestica a Bacaului."
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8923252-elev-din-bacau-fost-inscris-doua-scoli-diferite-acest-scolar-absolvit-clasa-una-fost-repetant-clasei-cealalta.htm

Catalin I. Nicolae (2011-07-04 15:32:26)
Ce a facut Tudor la BAC?


Egyed Ufó Zoltán (2011-07-05 09:01:32)
Zice ca a luat note mari.

Catalin I. Nicolae (2011-07-05 12:25:47)
Excelent!

Pentru a putea inscrie comentarii pe Oskar este necesara autentificarea.